Naujienos

2017 m. vasario 24-25 d. Rygoje (Latvijoje) vyko 4-asis Baltijos šalių logopedų kongresas: „Valgyk saugiai, kalbėk drąsiai!”

2017 m. vasario 24-25 d. Rygoje (Latvijoje) vyko 4-asis Baltijos šalių logopedų kongresas: „Valgyk saugiai, kalbėk drąsiai!”

Šių metų kongrese logoepdams buvo siūloma daug įvairių mokymosi veiklų. Renginyje pranešimus ir seminarus skaitė lektoriai ne tik iš Baltijos, bet ir kitų šalių: Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Austrijos, Šveicarijos. Džiaugiamės, kad Lietuvos logopedų gretos Baltijos šalių kongresuose gausėja. Šiemet renginyje dalyvavo daugiau nei 10 logopedų iš Lietuvos. Pirmąją kongreso dieną pagrindiniai pranešimai buvo skirti disfagijos ir orofacialinių miofunkcinių sutrikimų temoms analizuoti, kiti pranešimai buvo siejami su įvairiomis logopedijos temomis. Antrąją dieną kongreso dalyviams buvo pasiūlytas dalyvavimas įvairiuose praktiniuose seminaruose.

Kongreso temos, kurias pristatė didelę patirtį disfagijos srityje turintys mokslininkai, buvo įdomiai pristatomos ir grįstos ne tik moksliniais tyrimais, teorija, bet ir praktiniais pavyzdžiais. Pertraukų metu buvo galima įsigyti įvairių metodinių priemonių.