Naujienos

2018 m. spalio 25 d. Lietuvos logopedų asociacija kartu su Šiaulių universiteto Tęstinių ir nuotolinių studijų institutu ir Šiaulių universitetu, organizavo mokslinį – praktinį seminarą „Šiuolaikinės logopedijos ir logoterapijos aktualijos“

2018 m. spalio 25 d.  Lietuvos logopedų asociacija kartu su Šiaulių universiteto Tęstinių ir nuotolinių studijų institutu ir  Šiaulių universitetu, organizavo  mokslinį – praktinį seminarą „Šiuolaikinės logopedijos ir logoterapijos aktualijos“.

Seminaro tikslas – pasidalyti teorinėmis ir praktinėmis žiniomis apie šiuolaikines logopedijos, logoterapijos aktualijas, sėkmingos praktikos pavyzdžiais.

Seminare pranešimus skaitė logopedė Olga Černiavskaja iš Šalčininkų raj., Jašiūnų l/d „Žilvitis ir logopedė Justina Kedytė iš Panevėžio, l/d „Kastytis“. Logopedės pristatė Lenkijos ir Italijos logopedų patirtis ir metodus, lavinant smulkiąją motoriką ir ugdant kalbinius gebėjimus. Logopedė iš Vilniaus respublikinės Žalgirio ligoninės Asta Lipnickienė skaitė pranešimą apie logopedo darbą su ausinėmis ForBrain. Logoterapeutė Ingrida Kurmanskienė iš Šiaulių respublikinės ligoninės pristatė knygą „Afaziologija: prarastos kalbos atkūrimas“. Kineziterapeutė Gabija Zotikovienė vaizdingai ir praktiškai pristatė miofunkcinės terapijos taikymą vaikams ir suaugusiems.

Seminare dalyvavo daugiau kaip 200 logopedų ir logoterapeutų iš visos Lietuvos.

Po seminaro vyko Visuotinis LLA narių susirinkimas, kurio metu R. Juškienė-Bartkė aptarė SMM darbo grupės naujienas. Išrinkta nauja LLA Taryba ir LLA Pirmininkė (Edita Sirvydaitė).