Naujienos

2017 m. lapkričio 10 d. Šiauliuose vyko tarptautinis praktinis seminaras „Kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų rijimo, maitinimosi sutrikimai: įvertinimas ir įveikimas”

2017 m. lapkričio 10 d. Šiauliuose vyko tarptautinis praktinis seminaras „Kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų rijimo, maitinimosi sutrikimai: įvertinimas ir įveikimas”. 

Lektorius: Frederic Martin (Prancūzija).

Seminaro metu išskirtos kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų rijimo, maitinimosi sunkumų priežastys, aptarta burnos, ryklės, gerklų, antgerklio veiklos diskoordinacija. Pristatytas rijimo vertinimo procesas bei taikomi testai, demonstruoti skirtingi manevrai, taikomi dusimo, maisto aspiracijos atveju, analizuoti rijimo sutrikimų terapijos tikslai bei strategijos. Atsižvelgiant į sutrikimo kilmę ir asmens amžių, demonstruoti pratimai disfagijos ir maitinimosi sunkumams įveikti.

Lietuvos logopedų asociacijos Tarybos nariai bei seminaro lektorius Frederic Martin (Prancūzija) nuoširdžiai dėkoja visiems tarptautinio praktinio seminaro „Kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų rijimo, maitinimosi sutrikimai: įvertinimas ir įveikimas”, vykusio lapkričio 10 d., rėmėjams ir dalyviams bei linki kuo geriausios kloties darbuose.