Lietuvos logopedų asociacija kviečia LLA narius (logopedus ir logoterapeutus) dalyvauti 2016-ųjų Metų logopedo rinkimuose.

Metų logopedo rinkimų tikslas - įvertinti šalies logopedų praktinės (kalbėjimo ir kalbos terapijos vykdymo), metodinės ir visuomeninės veiklos rezultatus bei skatinti juos tolesnėms profesinėms iniciatyvoms.

Laimėtojui bus suteikiamas 2016-ųjų Metų logopedo vardas ir skiriama premija. Metų logopedo / logoterapeuto rinkimai vykdomi remiantis LLA Tarybos parengtais ir patvirtintais METŲ LOGOPEDO RINKIMŲ NUOSTATAIS

Logopedus dalyvauti Metų logopedo rinkimuose atrenka, siūlo švietimo ir sveikatos priežiūros organizacijų vadovai, kiti bendruomenės nariai (ugdytiniai, pacientai, jų tėvai, artimieji). Prašome Lietuvos miestų ir rajonų logopedų metodinių būrelių pirmininkus, PPT logopedus pasidalyti šia informacija su švietimo ir sveikatos priežiūros organizacijomis bei siūlyti pretendentus Metų logopedo vardui suteikti.

Logopedas, siūlomas Metų logopedo rinkimams, iki 2016m. gruodžio 1delektroniniu paštu (Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) Rinkimų komisijai atsiunčia skenuotus dokumentus:

Kilus klausimams, kreiptis į Rimą Juškienę, tel.nr. 8 608 28017.

Kviečiame aktyviai dalyvauti: sutikti su pasiūlymu ir siūlyti kitus!

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

2016-ųjų Metų logopedė Beata Juknevičiūtė

Pirmą kartą Lietuvos logopedų asociacijos organizuotuose „Metų logopedo“ rinkimuose buvo pateiktos keturios paraiškos.

Už reikšmingą profesinę, aktyvią visuomeninę veiklą, geranorišką dalijimąsi patirtimi ir naujovių sklaidą šalyje Lietuvos metų logopedo nominacija suteikta vyr. logopedei Beatai Juknevičiūtei, dirbančiai Vilniaus raj. Rukainių gimnazijoje ir Vilniaus raj. PPT. Sveikiname!

Logopedė yra dalyvavusi tarptautiniuose MediTech mokymuose apie Warnke metodikos taikymą; skaičiusi pranešimą, organizavusi tarptautinį konkursą (jos ugdytiniai skirtingose amžiaus grupėse užėmė prizines vietas), įvairias tarptautines ir respublikines konferencijas Vilniaus rajone. Logopedė yra parengusi Tarties ir kalbos vertinimo kortelę lenkų kalba, yra rajoninio konkurso „Paraidžiui“ iniciatorė ir grupės vadovė.

Beata Juknevičiūtė geranoriškai dalijasi sukaupta patirtimi su šalies logopedais apie Warnke metodikos ir šiuolaikinių neurotechnologijų taikymą, daugiakalbystę ir kalbėjimo sutrikimus bei jų įveikimą, organizuodama mokymus, seminarus, skaitydama pranešimus šalyje. Logopedė organizuoja ir vykdo projektus įstaigoje, rajone bei šalyje, bendradarbiaudama su socialiniais partneriais organizuoja įvairias akcijas Vilniaus rajono bendruomenei, nuolat dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose kvalifikacijos  kėlimo kursuose.

Skaitykite interviu su Beata Juknevičiūte :http://www.su.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=19735:metu-logopede-beata-jukneviciute-tevai-turi-atrasti-laiko-bendravimui-su-vaiku&catid=761&Itemid=5521&lang=lt.

Dėkojame visiems logopedams, teikusiems paraiškas Metų logopedų rinkimų konkurse. Kitais metais tikimės sulaukti dar daugiau paraiškų ir pasidžiaugti aktyvia Lietuvos logopedų veikla.